Beste vrienden van Zambia,

Met onze stichtingen, vriendschapsbanden of gewoon als liefhebber van het land hebben we meegeholpen aan de vooruitgang in Zambia. Ontwikkeling vind ik persoonlijk een wat abstract begrip geworden. Velen van ons zijn lokaal actief op veel gebieden van zorg, onderwijs, landbouw, infrastructuur, etc. etc. Dicht bij mensen die graag vooruit willen, maar daarvoor de benodigde middelen missen. Het zijn steentjes in vijvers, die hopelijk steeds grotere cirkels maken door de Zambianen zelf.
Ook Zambiaanse ouders willen het beste voor hun kinderen. Velen van ons hebben gemerkt dat met name moeders in de rurale gebieden ondernemend en toekomstgericht zijn. 

Wat is de rol van vrouwen/moeders in de vooruitgang. Welke meerwaarde?
Hoe staan de mannen tegenover de ontwikkeling van hun vrouwen?

Op de volgende Zambiadag, zaterdag 4 april 2020 in Eindhoven, willen wij graag van gedachten wisselen over dit onderwerp. Met jullie en met mensen uit het veld, zoals Afrika-correspondenten, ontwikkelingsdeskundigen, etc. We zijn bezig hiervoor de juiste personen te zoeken.

Heb je tips, laat het ons vooral weten op het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inmiddels heeft onze voorzitter, Joep van Dongen, kennis gemaakt met de nieuwe (vrouwelijke) ambassadeur van Zambia voor Nederland en Belgiƫ, Mrs. Esther Munalula Nkandu. Zie onderstaande foto. Zij heeft toegezegd Zambiadag 2020 te willen openen en zal hopelijk meedoen in de discussies.

2019 Platform Ambassade

(Joep van Dongen, Mrs. Esther Munalula Nkandu en 2 ambassade-medewerkers)

Noteer zaterdag 4 april 2020 al vast in jullie agenda. Het wordt een levendige dag. En er zal uiteraard ruim voldoende tijd zijn om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. We hopen heel veel mensen te mogen begroeten.

Ineke ten Cate
Werkgroep Platform Zambia
Oktober 2019